Fodboldens Historie
Breaking news

Store Danske Fodboldspillere – Allan Simonsen

Se Listen og læs historien om de største danske fodbold spillere igennem tiderne.

Fodbold har mere eller mindre altid været danskerne national sport også selvom vi selv mener at vi opfandt håndbolden. Igennem tiderne har Danmark avlet nogle af verdens bedste fodbold spillere, både forsvar, midtbane og angrebspillere for ikke at glemme Peter Schmeichel på målet!
Læs artikel om de største danske fodbold spillere igennem tiderne og deltag samtidig i konkurrencen om en valgfri fodbold trøje. Hvis du er grundig og god til at huske vil du kunne finde alle svarene i artiklen forneden.
Vores artikler om de største danske fodbold spillere udkommer i 3 oplæg og du har chancen for at vinde en trøje hver uge!

 

Allan Simonsen
– Allan Simonsen blev hædret som Europas bedste fodbold spiller tilbage i 1977 og titlen som Europas bedste i 1976/77 sæsonen står for sig selv. Allan Simonsens karrierer begyndte i Vejle Boldklub hvor han spillede fra 1971 til 1972 men talentet ville mere og skiftede allerede i 1972 til den tidligere tyske storklub Borussia Mönchengladbach. Her nåede Simonsen at spille i 7 år, score 178 mål og vinde 3 mesterskaber på stribe med Gladbach. Det var også i samme klub han nåede frem til Europacuppen (Champions League) hvor han scorede Gladbach’s eneste mål i 3-1 nederlaget til Liverpool FC.

I juli 1979 blev Allan Simonsen solgt til den catalanske storklub FC Barcelona for den lette sum af 13 millioner kroner og en personlig sign on fee på 5 millioner kroner og blev dermed den bedst betalte danske fodbold spiller samt den første dansker i FC Barcelona. Her spillede danskeren indtil 1982 hvor han nåede at lave 55 mål. Efter nogle gode sæsoner hentede FC. Barcelona Diego Maradona og Allan simonsen blev “efterladt på sidelinjen” og skiftede noget overraskende til den engelske Premiership selvom han havde modtaget mange tilbud fra storklubber i de største ligaer. Som mange af nutidens spillere valgte Allan Simonsen pengene og blev en af de dyreste transfers i 1982 med en sum på 4 millioner. Efter kun 6 måneder i Charlton Ath. vendte Allan Simonsen hjem til græsrødderne i Vejle Boldklub og blev i 1983 kåret til Europas tredje bedste spiller og året efter blev han danske mestre med Vejle BK.